rp-bloggen

rp-bloggen

Om rp-bloggen

Ronnebypartiet vill genom rp-bloggen göra det möjligt att kunna lägga in åsikter om utvecklingen av Ronneby kommun och att, för vem som helst, fritt kunna kommentera dessa åsikter.

rp-bloggen är tänkt att vara ett forum för inbjudna bloggare.

Kontakta Ronnebypartiet på www.ronnebypartiet.se om intresse finns att vilja delta och göra egna inlägg på rp-bloggen.

Ett lågvattenmärke

Val 2010Skapad av Per Ericsson mån, augusti 16, 2010 10:52:51

Jag har varit politiskt aktiv i 50 år. Under dessa decennier har jag aldrig varit utsatt för denna typ av buskpropaganda.

På åtminstone tre ställen, i Johannishus, Kallinge och Ronneby, har det under de senaste dagarna funnits affischer med budskapet:

RONNEBY PARTIET

RÖSTA PÅ OSS

SUNE HÅKANSSON

VILL STÄNGA ALL

FÖRENINGSVERKSAMHET

Det är naturligtvis så att det inte är Ronnebypartiet, som står bakom affischeringen. Det är naturligtvis bra, om någon hjälper till med att sprida partiets budskap, men då får man inte förvanska det.

Jag kan inte se att jag, eller Ronnebypartiet, är emot föreningsverksamhet. Tvärtom, Ronnebypartiet har under den gångna mandatperioden satsat ungefär 40 000 kr av partistödet på sponsring till kommunens föreningar. Det är naturligtvis inte enbart givmildhet. Det gäller för alla partier att synas. Vi ställer inga krav på föreningarna, förutom de vanliga. De skall nämna att Ronnebypartiet sponsrar. Att det finns föreningar, som anser att de inte skall ta emot sponsring från politiska partier, är förståligt, men det får föreningarna själva bestämma.

Som exempel på föreningar, som vi sponsrat, är Listerby IK, där vi har varit huvudsponsor en gång per år vid allsången på Gnistan. Det är den förening, som fått mest. Johannishus SK, Saxemara IF och Backaryd SK har fåt stöd till matchbollar. Ronneby Simsällskap får också ett mindre stöd.

Ett intressant exempel var någon tusenlapp till Missionsförsamlingen i Belganet, till deras kulturverksamhet. Tacksammare mottagare har jag inte mött. ”Gud välsigne Dig, pojk”, utropade pastor Berg när jag mötte honom på stormarknaden.

För min personliga del deltar jag fortfarande i föreningslivet. Jag är revisor i både Ronneby Simsällskap och i Gnistan. Tidigare var jag sekreterare i många år i Eringsboda SK, därtill ordförande i Kolshultsgården i nio år.

Det finns två undantag, då jag inte har ifrågasatt föreningsbidragen. Det ena är stödet till de föreningar, som kallas politiska partier. Där vill Ronnebypartiet att kommunens bidrag skall minska.

Det andra fallet är bidragen till Kallinge Folkets Hus. Det är den förening i kommunen, som får högst lokalbidrag. Är man en så stor bidragstagare, menar jag att kommunen skall kräva ett bokslut som stämmer. Det tillhör grundregeln att ingående balans skall vara lika med utgående balans föregående år, för att ta ett exempel. För 2009 är det ca 60 000 kr, som inte har en rimlig förklaring i bokslutet. Det är orimligt. Fritidsnämndens ordförande, S, vägrar att verkligen ta itu med ärendet.

Sune Håkansson

Ronnebypartiet

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.